Blog Care sunt cele mai bune echipamente de protecție și îmbrăcăminte de protecție pentru sudori?

Care sunt cele mai bune echipamente de protecție și îmbrăcăminte de protecție pentru sudori?

Atunci când practicați meseria de sudor, este esențial să fiți mereu conștienți că alegerile pe care le faceți în materie de îmbrăcăminte de protecție pentru sudură și echipamente de protecție personală pentru sudură vă vor salva de la arsuri grave și expunere la radiații UV. Și, la fel de important, nu este deloc greu să găsiți îmbrăcăminte de protecție sigură pentru toate activitățile de sudură.

Care sunt cele mai bune materiale pentru îmbrăcămintea de protecție pentru sudură?

  • Denim
  • Bumbac
  • Piele
  • Lână

Care sunt cele mai puțin indicate /  periculoase materiale pentru îmbrăcămintea de protecție pentru sudură?

Materialele sintetice - Materialele sintetice reprezintă o problemă deoarece acestea se topesc și ar putea provoca arsuri grave pe piele.

Care sunt cele mai populare opțiuni în materie de îmbrăcăminte de protecție pentru sudură?

În primul rând, când vorbim de articole de îmbrăcăminte de protecție pentru sudură, trebuie să ții cont de un aspect extrem de important: întrucât sudura implică un arc electric care operează la curent înalt, trebuie să te asiguri că îmbrăcămintea este uscată și că nu există materiale inflamabile în timp ce lucrezi. Îmbrăcămintea udă este un pericol pe care trebuie să îl eviți atunci când sudezi.

În ceea ce privește opțiunile în materie de îmbrăcăminte de protecție pentru sudură, cele mai populare variante sunt:

Jachetă pentru sudură

Jachetele pentru sudară sunt de obicei destul de grele și sunt fabricate din piele. Ele oferă o protecție destul de mare, dar ele nu sunt neapărat cea mai bună alegere pentru activitățile de sudură desfășurate într-un climat mai cald.

Bavetă pentru sudură

Dacă dorești să îți protejezi gâtul, umerii și pieptul, poți opta pentru o bavetă pentru sudură care se poartă pe sub cască sau vizieră. Un alt avantaj al bavetei pentru sudură este că baveta îți permite să-ți ții brațele libere și te ajută să te menții răcoros în timpul sudării.

Sorț pentru sudură

Sorțul pentru sudură oferă libertatea de mișcare a brațelor, oferind în același timp protecție completă corpului. Este de obicei confecționat din piele, deși se găsesc și șorțuri din bumbac ușor, care pot fi tot ce îți trebuie pentru lucrări ușoare sau sudură TIG. Șorțurile sunt de asemenea mai răcoroase față de o jachetă de piele.

Mâneci de protecție pentru sudură

Dacă porți un șorț sau o bavetă pentru sudură, trebuie să îți protejezi și brațele. Mânecile oferă protecție de-a lungul brațelor și le poți chiar atașa la mănușile pentru sudură. Poți de asemenea să optezi pentru o pereche de mănuși pentru sudură mai lungi, care să îți ofere protecție pentru antrebrațe.

Ce tip de protecție a ochilor și feței este potrivită în funcție de activitatea de sudură?

Diferitele tipuri de protecție a ochilor sunt clasificate în clasele din cadrul standardului CSA Z94.3-15 "Protecții pentru ochi și față". Fiecare clasă este concepută pentru o utilizare specifică. Protecțiile pentru ochi și față trebuie să aibă marcaje distinctive pentru a identifica producătorul și clasa. Clasificările protecțiilor comune pentru operațiile de sudare sunt enumerate mai jos:

  • Clasa 2C – ochelari de protecție direcți / fără ventilație, cu protecție împotriva radiațiilor neionizate
  • Clasele 3 și 4 – căști de protecție și ecran protector de mână
  • Clasa 6B - ecran protector pentru protecția împotriva radiațiilor neionizante
  • Clasa 7B - dispozitiv respirator pentru față pentru protecția împotriva radiațiilor neionizante

SafetyOne importator și distribuitor de echipamente de protecție personală / îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție, îți pune la dispoziție articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție pentru sudură de cea mai înaltă calitate. Vizitează magazinul nostru online pentru orice ai nevoie ăn materie de protecție la locul de muncă.

 

SafetyOne
/