Blog Pulovere pentru bărbați

Pulovere pentru bărbați

Acest articol este menit să vă ofere o înțelegere profundă în materie de țesături din care se fabrică puloverele, și în ceea ce privește croiala și stilul. Scopul acestui articol fiind acela de a nu vă schimba neapărat gusturile, ci mai degrabă de a vă expune unor opțiuni pe care nu le-ați luat în considerare până acum, astfel încât să vă puteți îmbrăca într-o manieră care să vă reflecte cel mai bine individualitatea.

Tipuri de țesături:

Pulovere din lână

Cea mai veche si cea mai comună țesătura pentru un pulover de calitate, lâna, este favorita tradițională când vine vorba de aspect si funcționalitate. Pe plan istoric, îmbrăcămintea din lână a fost purtată cu precădere de muncitorii obișnuiți, iar astăzi, abilitatea sa dovedită de a menține căldura, materialul plăcut la atingere și istoria, fac ca lâna să fie preferată de bărbați din întreaga lume. Trebuie notat faptul că puloverele din lână necesită o îngrijire deosebită deoarece lâna este foarte susceptibilă la deteriorare din cauza căldurii și a manipulării dure, mai ales atunci când este în stare umedă (lâna își pierde 30% din putere atunci când este înmuiată).

Pulovere din bumbac

Bumbacul este o țesătură 'respirabilă', care permite organismului să rămână uscat, în timp ce pielea dvs. este în continuare capabilă să "respire". Această calitate permite organismului să rămână răcoros chiar și în zilele mai calde, sau în oricare altă situație în care ați putea transpira, cum ar fi de exemplu locul de muncă.

Bumbacul este o fibră foarte puternică. Și devine și mai puternic atunci când este umed. Această calitate îl face să fie o țesătură ideală pentru pulovere care au nevoie de spălare frecventă, de exemplu puloverele pe care le purtați zilnic la lucru. Fibrele puternice vă asigură că puloverul dvs. își va păstra forma în care l-ați cumpărat.

Bumbacul este, de asemenea, rezistent la căldură și suportă bine călcatul.

Bumbacul este hipoalergenic - se întâmplă foarte rar ca bumbacul să producă o reacție alergică și este recunoscut că nu irită pielea. Prin urmare, chiar și persoanele cu piele foarte sensibilă pot purta zilnic pulovere din 100% bumbac.

Puloverele fabricate din țesătură de bumbac (toți ceilalți factori fiind egali) vor fi mai răcoroase decât variantele din lână sau cașmir, deoarece fundația lor de celuloză emană căldura mai repede. De asemenea, datorită faptului că este indicat chiar și pentru pielea cea mai sensibilă, puloverele din bumbac pot fi purtate direct pe piele.

Pulovere din amestec bumbac-poliester

Combinația bumbac-poliester prezintă multe avantaje pentru producători, legate de cost, performanță, lavabilitate și rezistența culorilor (capacitatea de a menține vopseaua).

Poliesterul poate fi mai ieftin decât fibrele de bumbac, astfel că este amestecat cu bumbacul pentru a face țesătura mai accesibilă.

Poliesterul are calități "de performanță", cum ar fi proprietățile de absorbție și uscare rapidă, astfel încât acestea pot fi adăugat într-o țesătură pentru a face ca bumbacul să absoarbă mai bine transpirația. Pe de altă parte, poliesterul nu este respirabil, dar bumbacul este, astfel că prin amestecarea celor două, puteți obține o țesătură care este atât respirabilă, cât și rezistentă la transpirație.

De asemenea, poliesterul nu se strânge la fel de mult ca bumbacul în uscător, astfel încât acesta poate fi adăugat pentru a reduce strângerea.

În cele mai multe cazuri, poliesterul ajută de asemenea la păstrarea culorii pentru o perioadă mai mare de timp, și face ca țesătură să fie mai pretabilă printării.

Pe scurt, poliesterul este o fibră eficientă și utilitară, deci este des adăugată la țesăturile în care accesibilitatea, durabilitatea, lavabilitatea și funcționalitatea sunt o prioritate. Îmbrăcămintea de masă de pe piață, îmbrăcămintea activă și îmbrăcămintea de lucru acordă prioritate acestor elemente.

SafetyOne.ro vă propune câteva modele de pulovere din amestecuri 50% bumbac și 50% acrilic, sau 65% poliester și 35% bumbac, de la branduri precum Portwest, Russel Collection sau Kustom Kit.

SafetyOne
/