Blog Prosopul de bucătărie – un element de bază pentru orice bucătar

Prosopul de bucătărie – un element de bază pentru orice bucătar

Când vorbim despre prosoape de bucătărie de cea mai bună calitate, acestea trebuie să fie durabile, să absoarbă o cantitate mare de lichid fără să fie nevoie de stoarcere imediată, să se usuce repede și să nu lase scame în urmă.

Prosoapele de bucătărie se numără printre cele mai subevaluate unelte dintr-o bucătărie, și nu pe bună dreptate. Să ne gândim puțin la asta: ce alt articol folosim practic de fiecare dată când suntem în bucătărie? În principiu, putem spune că prosopul de bucătărie nu se dezlipește de mâinile noastre.

În ciuda importanței pe care o are umilul prosop de bucătărie, mulți dintre noi nu se gândesc prea mult atunci când achiziționează prosoape de bucătărie. Deși nu par un aspect prea important în bucătărie, există o diferență enormă între ceea ce poate face un prosop de bucătărie de calitate față de unul foarte ieftin și de proastă calitate.

Prosoapele de bucătărie și de vase sunt cele mai frecvent utilizate pentru uscarea veselei, oaleleor, tigăilor, sticlăriei și altor suprafețe și pentru ștergerea / curățarea diferitelor pete sau stropi de mâncare / lichide. Dar, prosopul de bucătărie poate avea și alte întrebuințări. De exemplu, mulți bucătari preferă să folosească un prosop de bucătărie în loc de o mânușă specială pentru a scoate vasele din cuptor și pentru a manipula alte obiecte fierbinți. Asta pentru că prosopul de bucătărie este atât de utilizat, încât se află întotdeauna la îndemână, un aspect foarte util mai ales atunci când ești pe fugă în bucătărie. Atenție, însă! Dacă intenționezi să folosești un prosop de bucătărie în acest fel, optează pentru unul din bumbac, deoarece microfibrele se pot topi atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. De asemenea, nu utiliza niciodată un prosop umed pentru a manipula vase fierbinți, deoarece umiditatea va conduce rapid căldura și te vei arde.

Microfibrele în schimb excelează atunci când vine vorba de pete. De exemplu atunci când aveți invitați la cină și atmosfera se încinge după câteva pahare de vin, un prosop de bucătărie din microfibre poate curăța mizeria rapid. Bumbacul este de asemenea excelent în curățarea murdăriei.

Legat de utilizarea prosoapelor de bucătărie, mulți oameni folosesc prosoapele pentru a absorbi surplusul de apă sau zeamă din/de pe legume și de exemplu pentru a face brânză de casă. Pentru aceste utilizări, bumbacul este, în general, superior.

Sfat util legat de utilizarea prosoapelor de bucătărie: atunci când achiziționați prosoape de bucătărie, spălați-le de câteva ori înainte de a le utiliza. Spălarea lor îndepărtează o mare parte din scamele care ar putea să apără pe vase atunci când sunt șterse. De asemenea, se vor elimina tratamentele de protecție utilizate în procesul de fabricație pentru a respinge apa și, prin urmare, va crește gradul de absorbție al prosopului.

Toate tipurile de prosoape de bucătărie comercializate de SafetyOne.ro sunt confecționate din bumbac de cea mai bună calitate.

Prosop de Bucatarie

Detalii

Caracteristici: 100% bumbac. Dimensiuni: 50 x 70 cm. Se poate spăla la 60 ° C

SafetyOne
/