Blog Cupa EHF: Francezii de la Montpellier, ultimul obstacol in calea "marinarilor" de la HCM Constanta pentru un loc in finala

Cupa EHF: Francezii de la Montpellier, ultimul obstacol in calea "marinarilor" de la HCM Constanta pentru un loc in finala

hcm1Prin calificarea obtinuta in Final Four-ul Cupei EHF, dupa aproape 20 de ani, baietii de la HCM Constanta au adus din nou performanta in Romania, fiind singura echipa de handbal din Romania care va evolua in cadrul Cupei EHF ce se va desfasura in perioada 17-18 mai 2014 la Berlin.

Conform tragerii la sorti de la Berlin pentru aflarea echipelor care se vor duela in semifinala, echipa Romaniei, se va duela cu francezii de Montpellier. Dupa tragerea la sorti, la aflarea vestii ca vor juca impotriva francezilor, portarul HCM Constanta declara ca au avut “norocul” de a pica in semifinala cu, poate, singura echipa pe care ar fi preferat sa o evite. Cateva dintre motivele pentru care Mihai Popescu, portar al HCM Cta. si-ar fi dorit un alt adversar pentru disputarea locului in finala ar fi faptul ca francezii de la Montpellier sunt o echipa puternica pe scena hadbalului european, detinatoarea locului 3 in prima liga franceza, si gazda a nu mai putin de 3 campioni mondiali in lot: Omeyer, Accambray si Guigou. Cu toate acestea, trebuie sa ne aducem aminte de victoria obtinuta in urma cu 4 ani cu aceasta echipa in Liga Campionilor. De atunci ambele echipe au suferit modificari in ceea ce priveste jucatorii, dar avand in vedere ca HCM-ul a stabilit un precedent cu Montpellier-ul, orice este posibil in meciul anului pentru handbalul romanesc.

Meciul cu echipa franceza va fi o adevarata demonstratie de forta, determinare, spirit de echipa si multa munca din partea marinarilor de la HCM.

[gallery link="file" ids="248,249,250"]

 

Cealalta lupta decisiva pentru marele loc in finala se va da intre echipa maghiarilor Pick Szeged şi cea a tarii gazda Fuchse Berlin. In cazul unei victorii impotriva lui Montpellier, echipa noastra se va duela in finala cu castigatoarea dintre Fuchse Berlin şi Pick Szeged.

Poate fi o zi istorica pentru handbalul romanesc, asa ca toti romanii, cu mic cu mare, trebuie sa fim alaturi de reprezentanta Romaniei in indeplinirea acestui mare vis: finala Cupei EHF.

Constantenii sunt alaturi de echipa lor atat emotional cat si material. Sponsor al performantei, distribuitorul de echipamente de protectie Safety One, a recunoscut valoarea si puterea baietilor de la HCM si ii sprijina pe marinari pentru a aduce victoria acasa.

Hai baieti, hai Romania!

 

SafetyOne
/