Blog 6 sfaturi pentru a evita afecțiuni ale pielii în timp ce purtati PPE (echipamente individuale de protectie)

6 sfaturi pentru a evita afecțiuni ale pielii în timp ce purtati PPE (echipamente individuale de protectie)

In plina pandemie COVID-19, cu totii am vazut imagini pe social media cu medici si asistente cu urme faciale si vanatai datorate utilizarii extinse a echipamentului de protectie persoanala: masti de protectie, viziere de protectie, ochelari de protectie. Si ca intotdeauna, cred ca imaginile nu sunt intreaga poveste.

Măștile, ochelarii și alte echipamente de protectie utilizate de personalul medical nu au fost niciodată concepute pentru a fi utilizate pe toata durata unui schimb. De asemenea, echipamentele acestea de protectie faciala nu au fost concepute pentru reutilizare, care din pacate a devenit necesară din cauza lipsei de aprovizionare în mijlocul pandemiei.

Problemele cu tenul de la măști, ochelari de protecție și scuturi sau viziere sunt în principal rezultatul presiunii extinse, a acumulării de umiditate și frecarii.

Puntea nasului este cel mai adesea afectată, deoarece este o proeminență osoasă cu puțin țesut moale sub piele. Alte părți ale feței care sunt frecvent afectate sunt zona pometilor, fruntea (in cazul vizierei) și spatele urechilor din cauza elasticului de la masca. Au fost raportate de asemenea cazuri de izbucniri de acnee.

Pentru cei din linia 1 care sunt nevoiti sa poarte echipamentul facial de protectie pe perioade foarte lungi neintrerupt, iata mai jos cateva sfaturi care ii pot ajuta sa evite problemele cu tenul.

Hidratati-va regulat

După terminarea schimbului, spălați-vă fața și gâtul cu apă și săpun. Tamponati in loc sa frecati pielea cu prosopul, apoi aplicați o cremă hidratantă de bună calitate. Aplicați cremă hidratantă înainte de a vă pune echipamentul PPE. Intrucat crema are nevoie de a se usca și de a fi absorbita în piele, aplicati crema atunci cand va pregatiti acasa pentru tura de lucru.

 

Asigurati-va ca masca vi se potriveste confortabil

Pielea este cel mai des afectata atunci când masca nu este purtata corect sau nu se potriveste/fixeaza bine pe fata purtatorului. Nu va grabiti atunci cand va puneti masca. Asigurați-vă că vi se potriveste confortabil și ca nu este prea larga sau prea fixa. Nu in ultimul rand, înlocuiți imediat masca dacă începe să se simtă foarte inconfortabil în timp ce lucrați sau daca se umezeste sau se murdareste.

 

Eliberați presiunea în mod regulat

Dati-va jos masca, ochelarii si/sau viziera de protectie cel putin la fiecare 4 ore daca aveti aceasta posibilitate. Eliberarea presiunii de pe fata chiar si pentru cateva minute pentru a permite un flux de sange normal, poate preveni afectarea pielii pe termen lung.

 

Aplicati o crema de tip bariera pentru protecție suplimentară

O cremă de tip de barieră este o măsură de protecție suplimentară pe care o puteți utiliza dacă știți că veți purta PPE-ul pentru o lungă perioadă de timp. Acest sfat este cu atat mai important pentru cei care au deja probleme cu tenul, ca atunci când roșeața nu dispare la scurt timp după masca a fost data jos și există dovezi de vânătăi.

 

Hidratati-va regulat

Asigurați-vă că beți multă apă în timpul pauzelor și înainte și după muncă. O piele uscată este mai susceptibila iritatiilor și afectiunilor - gândiți-vă doar cu arata si cum se simt buzele uscate si crapate iarna!.

 

SafetyOne
/