Blog Cum ne protejează mânușile și care sunt tipurile de mânuși în funcție de utilizare?

Cum ne protejează mânușile și care sunt tipurile de mânuși în funcție de utilizare?

În funcție de locul și domeniul în care munciți, mâinile dvs. pot fi expuse la numeroase pericole, fie ca vorbim de substanțe chimice, tăieturi sau arsuri. Nu există o mănușă universală care să ofere protecție corespunzătoare pentru fiecare situație de lucru, așa că este extrem de important să evaluați corect riscurile pentru fiecare sarcină de lucru și să alegeți mânuși care să vă asigure protecție specializată.

Care sunt tipurile de mânuși de protecție existente pe piață?

  • Mânuși din bumbac și amestec de țesături - aceste mânuși mențin mâinile curate și oferă protecție împotriva abraziunilor, dar este probabil să nu fie suficient de rezistente dacă lucrați cu materiale dure sau ascuțite.
  • Mânuși din material cauciucat - acest tip de mânuși pot oferi protecție împotriva unor substanțe chimice de concentrație moderată. Mânușile cu înveliș din material cauciucat pot fi utilizat cu succes în munca de laborator, cu condiția ca acestea să fie suficient de rezistente pentru a proteja împotriva chimicalelor specifice care sunt manipulate.
  • Mânușile din cauciuc, plastic sau material sintetic - aceste mânuși pot fi utilizate la curățarea sau în lucrul cu uleiuri, solvenți sau alte chimicale.
  • Mânuși din piele - acest tip de mânuși trebuie utilizate în operațiunile de sudare, întrucât pielea poate rezista la scântei și căldură moderată. Riscurile de tăieturi și abraziuni pot fi de asemenea minimizate prin purtarea mânușilor fabricate din diferite tipuri de piele naturală.
  • Mânuși aluminizate - Aceste mânuși sunt recomandate pentru lucrări de sudură, lucrul la cuptoare și turnătorii, întrucât oferă protecție reflectorizantă și izolatoare.
  • Mânuși Kevlar - aceste mânuși au o varietate largă de aplicații industriale. Sunt rezistente la abraziuni și tăieturi și oferă protecție atât împotriva căldurii cât și împotriva frigului.

Cum ne protejăm mâinile împotriva substanțelor/lichidelor chimice?

Diferite tipuri de mânuși ajută la protecția împotriva unor substanțe chimice specifice.      Astfel, în funcție de materialul din care sunt fabricate, se disting următoarele tipuri de mânuși de protecție:

  • Mânuși din cauciuc butil - protejează împotriva acidului azotic, acidului sulfuric, acidului clorhidric și peroxidului
  • Mânuși din latex/cauciuc natural - oferă protecție împotriva unor substanțe precum: soluții pe bază de apă sau acizi, alcalii, săruri și cetone
  • Mânuși din neopren - protejează împotriva: fluide hidraulice, benzină, alcooli și acizi organici
  • Mânuși din cauciuc nitril - ajută la protecția împotriva solvenților clorurați

Mă pot baza pe mânușile produse de Portwest pentru protecția mâinilor mele?         

Mânușile de protecție fabricate de Portwest beneficiază de o gamă nouă extinsă de stiluri de protecție a mâinilor care răspund tuturor nevoilor de lucru și de siguranță.

Atunci când achiziționați o pereche de mânuși de protecție marca Portwest, sunteți siguri ca ați plătit un preț corect pentru cele mai bune materiale și metode de fabricație și că mâinile dvs. vor fi complet în siguranță.

De unde pot achiziționa mânuși de protecție de calitate?

SafetyOne.ro vă pune la dispoziție o gamă largă și specializată de mânuși de protecție marca Portwest. Suntem siguri că pe site-ul nostru veți găsi exact tipul de protecție pentru mâini de care aveți nevoie!

SafetyOne
/