Blog Gama Hardshell vs Gama Softshell

Gama Hardshell vs Gama Softshell

Gecile Hardshell

Cea mai simpla definitie a unei geci hardshell ar fi ca este impermeabila si de obicei si rezistenta la vant, conceputa in primul rand pentru a va mentine uscat pe timp de ploaie. Aceasta definitie acopera o arie larga in materie de produse si tipuri de tesaturi din care fabricate, variind de la geci de ploaie din Silnylon si PVC, la asa numitele tesaturi "respirabile" precum Gore-Tex si eVent.

Geci hardshell tind de asemenea sa fie dotate si cu gluga, pentru a proteja capul de ploaie.

In timp ce gecile hardshell sunt concepute pentru a va proteja de ploaie si a va mentine uscati, capacitatea lor de a face acest lucru este strans legata de sistemul de straturi de imbracaminte pe care le purtati pe sub aceste geci, pe langa temperatura si umiditatea relativa. Daca faceti drumetii pe timp de ploaie si purtati prea multe straturi calde, cel mai probabil va veti uda pe sub geaca hardshell din cauza propriei transpiratii in ciuda afirmatiilor producatorului privind respirabilitatea produsului, cu exceptia cazului cand geaca dvs. este dotata cu fermoare la subrat sau in talie, pentru a elibera mai multa umiditate. In egala masura, daca faceti drumetii in frig si ploaie si nu purtati straturi calde pe sub geaca, este posibil ca materialul exterior sa conduca frigul la piele si sa va raceasca.

In ciuda acestor provocari, geaca hardshell este fara indoiala cea mai versatila geaca pentru vremea de iarna, atat pentru inceputul iernii, cand este posibil sa a\veti parte de multa ploaie, cat si pentru iarna tarzie, cu multa zapada. Faptul ca puteti utiliza aceeasi geaca hardshell tot anul, cantareste de asemenea mult in favoarea achizitionarii uneia, in cazul in care costul reprezinta un factor de decizie.

Gecile Softshell

Majoritatea gecilor softshell nu sunt impermeabile ci rezistente la apa si foarte "respirabile". Sunt de asemenea mai calduroase si in general mai elastice, optime pentru schiat si alpinism. Majoritatea gecilor softshell va mentin uscati impingand transpiratia dinspre straturile interioare inspre exteriorul gecii, unde se raspandeste si se evapora. De fapt, gecile softshell se comporta foarte similar cu fleece-ul, dar are o mai buna rezistenta la apa si la vant.

Nu toate gecile softshell sunt a fel, iar materialele utilizate variaza foarte mult, in functie de performantele dorite. Unele materiale softshell sunt impermeabile precum gecile hardshell, dar in detrimentul unei mai bune "respirabilitati" si cu o greutate mai mare decat o geaca hardshell. Atunci cand sunt intentionate pentru schiat si snowboarding, o mai buna impermeabilitate si rezistenta la vant si mai putina "respirabilitate" sunt acceptabile. In cazul unei activitati mai aerobice, precum mersul pe zapada cu raclete de zapada, atunci este de dorit o geaca softshell care ofera o mai buna respirabilitate.

 

TESATURILE HARDSHELL OFERA PROTECTIE COMPLETA IMPOTRIVA INTEMPERIILOR

Hardshell

Stratul exterior este un element cheie. Gecile hardshell asigura cea mai mare protectie la intemperii. Gecile hardshell sunt complet rezistente la vant, impermeabile si respirabile. Diferite tehnologii pentru tesaturile hardshell sunt proiectate pentru a satisface nevoi specifice de performanta, de la utilizare intensa si prelungita, la adapostire foarte compacta in caz de furtuna.

  • Protectie completa la intemperii
  • Rezistanta la vant
  • Impermeabilitate
  • Strat exterior

MATERIALELE HARDSHELL TESUTE STRANS REZISTA LA UZURA PRIN ABRAZIUNE, PE SUPRAFETELE EXTERIOARE SI INTERIOARE

 

TESATURILE SOFTSHELL SUNT RESPIRABILE SI ELASTICE, PENTRU A PERMITE MISCARE MAXIMA

 

jacheta-iona-softshell

Gecile softshell sunt flexibile si permit trecerea aerului, concepute sa protejeze, dar nu sa ofere adapost. Concepute mai ales pentru vreme mai buna, fara prea multe precipitatii, gecile softshell exceleaza la a mentine o temperatura confortabila in timpul efortului ridicat si sunt exceptional de mobile, miscandu-se liber si usor.

  • Rezistenta la apa
  • Permite trecerea aerului
  • Respirabila
  • Foarte mobila
  • Strat mijloc si exterior de protectie

FATA INTERIOARA DIN FLEECE A GECILOR SOFTSHELL ESTE CONFORTABILA IN CONTACT CU PIELEA SI ASIGURA CALDURA STRATULUI DE MIJLOC

SafetyOne
/