Blog Standardul EN ISO 11611

Standardul EN ISO 11611

Protectia impotriva radiatiilor termice sau flacarei deschise

Standardul EN ISO 11611 contine o serie de teste, dintre care cele mai importante sunt descrise in ISO 6942, ISO 9150, ISO 15025 si EN 1149-2.

standard-en-iso-11611Acest standard sprijina cresterea securitatii lucratorilor cu risc de a intra in contact cu radiatii termice sau flacara deschisa. Standardul expune cerintele minima de performanta specifice echipamentelor de protectie personala purtate in situatii in care utilizatorii pot fi expusi la caldura radianta, flacari si improscari cu metal topit.

EN ISO 11611:2007 specifica cerintele minime de securitate si metodele de testare pentru imbracamintea de protectie, inclusiv glugi, sorturi, maneci si incaltaminte cu jambiere, care sunt concepute pentru a proteja corpul lucratorului, inclusiv capul (glugi) si picioarele (jambierele) in timpul proceselor de sudura sau a altor procese similare cu riscuri comparabile. ISO 1161 se aplica numai glugilor si jambierelor in ceea ce priveste protectia capului si picioarelor muncitorului. ISO 11611:2007 NU acopera cerintele pentru protectia mainilor.

 Imbracamintea de protectie fabricata in conformitate cu acest standard de siguranta este conceputa pentru a proteja lucratorul impotriva:

  • Improscarilor (stropi mici de material topit)
  • Contactului cu o flacara deschisa
  • Caldurii radiante provenita de la un arc electric

Si pentru a minimiza pericolul de:

  • Soc electric prin contact scurt si accidental cu conductorii electrici la tensiune de aprox. 100 V c.d. in conditii normale de sudura

ISO 11611:2007 specifica 2 Clase cu cerinte specifice de performanta.

Daca materialul trece toate testele, acesta este desemnat ca fiind Clasa 1. Atunci cand materialul primeste clasificarea Clasa 2 pentru testele ISO 6942 si ISO 9150, atunci este desemnat ca avand Clasa 2 de performanta:

  • Clasa 1 se refera la protectia impotriva tehnicilor si situatiilor de sudura mai putin periculoase, cu posibil riscuri minime de improscare si caldura radianta.
  • Clasa 2 se refera la protectia impotriva tehnicilor si situatiilor de sudura mai periculoase, cu posibil riscuri ridicate de improscare si caldura radianta.

Pentru o protectie generala mai adecvata impotriva riscurilor la care sudorii sunt expusi, este recomandata purtarea si a unui alt echipament de protectie generala conform altor standarde de protectie, pentru protectia capului, fetei, mainilor si picioarelor.

Safety One distribuitor de echipamente de protectie personala detine o gama variata de articole de protectie personala conforme standardului de proptectie EN ISO 11611, pentru muncitorii expusi riscurilor proceselor de sudura.

SafetyOne
/